Friluftsbutikk- Guiding- Overnatting

  • + 47 46 92 91 77
  • post@fjellivet.no

Porsanger Kommune ligger i Finnmark fylke og er Norges tredje største kommune i areal.

Største tettsted i kommunen er Lakselv og ligger innerst i Porsangerfjorden. Det er også Lakselv som er kommunesenteret. 

Befolkningstallet i kommunen er ca. 3900 innbyggere. 

Porsanger Kommune er den eneste offisielle definerte trespråkelige og trekulturelle kommunen i Norge, med norsk, kvensk og samisk som offisielle språk. 

Porsangerfjorden har mange store øyer. Store Tamsøya ytterst i fjorden og Reinøya sør for Børselv er de to største øyene. Videre innover finner man et mylder av små øyer, holmer og skjær i et område med rikt fugleliv, idet som blir kalt verdens nordligste skjærgård. Det finnes hundrevis av innsjøer som hovedsakelig inneholder ørret og røye. 

Porsanger Kommune har 3 store lakseelver. Det er Lakselva, Stabburselva og Børselva. 

Stabburselva som ligger på vestsiden av fjorden og er omkranset av verdens nordligste furuskog i Stabbursdalen nasjonalpark. Børselva ligger på østsiden av fjorden og renner gjennom Silfar Canyon. Lakselva renner ut innerst i Porsangerfjorden. Alle elvene er laksførende vassdrag. 

På vestsiden av fjorden ligger Stabbursdalen nasjonalpark.

Stabbursnes naturreservat innehar et av Nordens største trekkfuglområder med mange sjeldne fuglearter. Reinøya naturreservat er vernet for sin spesielle flora og geografiske formasjoner, Skoganvarre naturreservat for sin gamle furuskog, mens Børselvosen og Viekker naturreservat er vernet for sine unike våtmarksområder. 

Strandlinjene med merker etter bølgeslad oppsto da isen begynte å trekke seg tilbake for ca. 8-9000 år siden. Det er få plasser man kan se landhevingen så klart som ved Roddenes. Denne serverdigheten er i dag vernet. Bildet til høyre. 

* * * 

En annen kjent turistattraksjon er Trollholmsund med "trollformasjoner" i dolomitt. Denne Porsangerdolomitten er en over 200 meter tykk lagpakke som forekommer omkring indre Porsangerfjord.

Det høyeste fjellet er Cohkarassa med 1139 moh. Særegnet for Porsanger er kommunens mange "gaissaer". Kommunen har mange fjelltopper på over 1000 meter. 

* * *

Porsanger Kommune har et stort og bredt aktivitetstilbud for sine innbyggere. Det er rundt 150 aktive lag og foreninger i kommunen. Tilbudet strekker seg fra musikk til teater til sport og spill. 

Storhallmessa er en handelsmesse som er besøkt av flere tusen besøkende. Messa arrangeres i Storhallen helga før 17 Mai hvert år, og kan tilby besøkende alt fra klær, husflidsprodukter til biler. 

Foto: Midnattsrocken på Brennelvneset. Fjellivet AS

Midnattsrocken er en stor kjent musikkfestival. Den arrangeres på Brennelvneset i Juli måned. Hit kommer lokale musikere og kjente nasjonale og internasjonale stjerner. Midnattsrocken hadde en publikumsrekord på 11.000 besøkende (2009).

Snøscootermessa som avholdes i Storhallen i slutten av November kan by på alt som er nytt og spennende innen scooterfronten. Også dette arrangementet har flere tusen besøkende i løpet av helga. 

Noe av det du finner i Porsanger Kommune;

* Flyplass (Lakselv)

* Apotek

* Flere dagligvare forretninger

* Fefo hovedkontor

* Vinmonopol

* Bensinstasjoner

* Bilutleie

* Sportsforretninger

* Legestasjon

* Kventunet i Børselv

* Stabbursnes Naturhus

* Sjøsamiske tun i Smørfjord

* Museum i Skoganvarre

* Grunnskole og vidregåndeskole

* Pluss mye mer....

Kilde: Wikipedia

Foto: Fjellivet AS

Foto: Fjellivet AS på Rappha 490 moh.

Foto: Roddnes, Fjellivet AS .

Foto: Trollholmsund, Fjellivet AS

* * *

Foto: Midnattsrocken

* * *

Nyttige linker:

Porsanger Kommune:   www.porsanger.kommune.no

Stabbursnes Naturhus:   www.stabbursnes.no

Sjøsamiske Kompetansesenter:   www.mearrasapmi.no

Kventunet i Børselv:   www.kvenskinstitutt.no

Lakselva:   www.lakselva.no

Børselva:   www.borselva.com

Fefo:   www.fefo.no

Fjellivet AS

Postboks 26
9711 Lakselv

Besøksadresse:
Laatasveien
9700 Lakselv

Åpningstider

Man Stengt
Tirs 13-16
Ons 13-16
Tors 13-16
Fre 13-16
Lør 13-15
© 2017 Fjellivet AS.   All Rights Reserved.   Webløsning levert av Web Norge

Search