1

Foto: Det blir mange treningsturene med vennene våre.

Fjellivet AS er en opplevelsesvirksomhet som satser på reiseliv. Bedriften eies og drives av ekteparet Ann-Karin og Roy-Steve Steinli. Fjellivet AS ble etablert 2014 og ligger i Lakselv innerst i Porsangerfjorden i Finnmark fylke.

Fjellivet AS har i dag 2 ansatte. Fjellivet AS tilbyr ulike utendørs aktiviteter for alle 4 årstidene. Guiding, fiske i ferskvann/elv, fotturer i fjellet, isfiske, villmarksturer, skiturer, jaktturer (guiding og veiledning med jakthund), hundekjøring, kanoturer og friluftsliv generelt. På våre turer deler vi også våre kunnskaper med alt som omhandler friluftsliv (kart/kompass, rutevalg, turutstyr, bekledning, turmat og har du også hund gir vi god veiledning). I tillegg til guiding leier vi også ut et flott nytt anneks.

2

Foto: Butikken til Fjellivet i Laatasveien, Lakselv.

Fjellivet AS har også en koselig friluftsbutikk i sentrum av Lakselv hvor vi har godt utvalg av Fjellreven. Der finner du også Janus, Brynje, tursko (Hanwag), Primus, Real Turmat, fiskeutstyr (sommer/vinter), Eagel Products, godt utvalg av hundefor, smådyrsatrikler etc. Egen produserte produkter fra oss og boka Fjellivets turguide for Porsanger. Etter hvert som vi kommer ut med nyheter i forhold til produkter og aktiviteter vil de bli lagt til på vår webside.

 

45

Foto: Boka Fjellivet turguide for Porsanger

Vi er opptatt av god dyrevelferd og at alle dyr skal få likeverdig og profesjonell behandling.  

Vi har inngått et samarbeid med veterinær Kine Rivers Marhaug som er daglig leder på Allvet dyresykehus på Elvebakken i Alta. Hun er på Fjellivet annen hver uke. Hos henne er det mulighet å bestille time for ditt kjæledyr.

 

Litt om oss:

134

Foto: Fottur til Knivskjelodden N 71*11`08`` Nordkapp platået i bakgrunn

Vi er et ektepar som har stor kjærlighet og respekt for vår sårbare natur og rike dyreliv.

Vår interesse og erfaring ligger i småvilt jakt, fiske, friluftsliv generelt og de siste 8 årene også hundekjøring. Vi har begge god erfaring fra fjellet og turer, alt fra korte til mer krevende. I over 19 år har vi vært på tur sammen før amors piler traff, vokste vi opp på hver vår kant med sterkt preg av friluftsliv.

Sammen har vi besøkt flere steder i Norge, men har tatt de fleste turene i Finnmark og hovedsakelig i vår vakre kommune Porsanger hvor vi er født og vokst opp.

Utenom vårt liv i Lakselv har vi bodd 1 år på Svalbard og Roy-Steve har vært 2 år i forsvaret hvorav 1 år i FN-tjeneste i Libanon.

Man kan godt i at Fjellivet er en familiebedrift siden vi eier og driver den sammen.  Sammen i bedriften vår har vi med oss 9 sledehunder av rasen Grønlandshund. Vi er også innhaver av kennel Adventdalen.

 

Hovedbilde1

Foto: Ann-Karin med Polarhundgensere hun har strikket for hånd. Alle er solgt.

Kennel Adventdalen er mest kjent for sine Polarhundgensere og fuglehundlua.

Ann-Karin er utdannet bedriftsøkonom og har også bachlorgrad innen administrasjon og ledelse.

Roy-Steve startet sin karriere i servicebransjen i 1991 og har 27 års erfaring. I 2010 tok han over dagligvarebutikken, Spar Lakselv som butikksjef. Fra han overtok og til Desember 2016 - 3 doblet han omsetningen.  Den gode veksten og driften har ledet butikken til å bli Årets Spar-butikk i region Nord i 2011. I 2012 ble butikken kåret til Årets Spar butikk og årets service butikk i region Nord, og på toppen av alt kåret til Årets Kremmer i hele Spar kjeden. Dette var i god konkurranse med ca 280 andre Spar butikker i Norge.

Roy-Steve sluttet i Spar Lakselv 1.Desember 2016 for å drive Fjellivet i fulltidsstilling som daglig leder.  Ved siden av arbeid har begge dyrket sin friluftsinteresse siden de var barn.

 

Jakt og fiske

Vi har god erfaring og kunnskap innen jakt og fiske. Innen jakt går erfaringen på småviltjakt (rypejakt). Vi jakter både med og uten hund. Støkkjakt hvor vi går etter fjellrypa er noe vi liker og synes er spennende. Vi har hatt jakthund i 18 år og har hatt opptil 3 jakthunder samtidig. Vi har stilt både på jaktprøve og utstillinger. Ann-Karin har sittet i Vestfinnmark fuglehundklubb som styremedlem i 2 år. Hun har også vært leder for aktivitetskomiteen for avdeling Lakselv i 2 år. Dette har vært lærerikt.

 

3 82

Foto: Rypejakt med hund og uten hund.

Områdene vi bruker innen jakt er vår kommune og nabokommuner.

I de siste årene har det svingt for rypebestanden i Finnmark. Tallene og kullene har vært få og i enkelte områder er stamfugelen borte. Vi har respekt for naturen og det sårbare dyrelivet. Vi høster kun det vi mener er forsvarlig og de fleste ganger tar vi kun startpistolen og fotoapparatet med. Finnmarkeiendommen har også innført kvoter noe som vi synes er bra.

 

96

Foto: Fluefiske i Stabburselva

Fiske i ferskvann, lakseførende vassdrag og isfiske er noe vi har gjort siden vi var små. Vi bruker både flue og sluk. Fiske etter laks foretrekker vi fluefiske og fiske i ferskvann går mest i sluk, men Roy-Steve liker også å ta fatt fluestanga når det er mye klekking på vannene. Da er spenningen stor om man klarer å lure fisken. Vi har besøkt en god del av de lakseførende elvene i Finnmark, men det er Lakselva vi har mest erfaring fra. Stabburselva er den elva vi har fisket mest i de siste årene og blitt veldig glade i. Naturen langs Stabburselva er vakker og spesiell.

Gode fiskevann har vi også bra kunnskaper om da ørretfiske har vært høyt prioritert i mer enn 30 år. På vinteren liker vi å fiske på isen og starter sesongen noen ganger når vannene er fryst til og det er forsvarlig å ta seg ut på.

 

15 16

Foto: Store røyer tatt på isen. Isfiske.

Hunder og hundehold:

 

1

Foto: Hundegården på kennelen vår Kennel Adventdalen

I dag har vi 9 trekkhunder, Grønlandshunder.

Vi fikk vår første hund i 1999. Det var en Irsksetter. Vi har hatt opptil 3 fuglehunder samtidig. Alle brukt til jakt.

I 2009 fikk vi vår første trekkhund og i dag har vi 9 stykker. Grønlandshunden er en stor og sterk hund og man trenger ikke mange av dem for å trekke tung last (slede).

Vi har hatt 3 friske valpekull (på grønlandshunden) og vi har også et kennelnavn som er godkjent av Norsk Kennel Klubb.

Kennel Adventdalen.

I egen fane kan du lese mer om hundene våre og hvordan vi driver vår kennel. Vi har høy fokus på godt og sunt hundehold. Vi har respekt for at andre er nysgjerrige på hundesporten vi driver med og vi ønsker å ha en god dialog med lokalsamfunnet og andre når vi utøver den. Vi trener i forskjellige områder da hundene skal få oppleve kjøreruter og utfordringer med variasjon. Dette er sunt for dem og oss som bevisste hundeeiere.

 

47

 Foto: Kos

Litt om helse:

Vi har tidligere vært gjennom en tøff sykdomsperiode og er åpen rundt dette.

Hvordan vi driver Fjellivet gjenspeiler litt hva vi har gått gjennom.

I 2004 fikk Ann-Karin brystkreft. Det går bra i dag, men veien har vært tøff med operasjoner og cellegiftkurer. Kjærligheten til Roy-Steve, hundene og naturen har reddet henne og selvsagt legene og forskning.

I 2009 ble Ann-Karin igjen alvorlig syk. Hun fikk kraftig betennelse i tykktarmen og for å redde hennes liv måtte hele tykktarmen fjernes. I dag har Ann-Karin permanent utlagt tarm, men lever i dag et normalt liv. Noen utfordringer kan det til tider være, men at man er løsningsorientert og tar kontakt med helsepersonell gjør at det går bra.

Vi kan med sikkerhet si at Ann-Karin har lurt døden 2 ganger og har kjempet en alvorlig kamp mot sykdom.

Oppgitthet, fortvilelse, kamp, sorg, kjærlighet, pågangsmot, viljestyrke og et sterkt ønske om å leve har gjort at Ann-Karin i en alder av 42 år i dag har erfaringer om det å være syk og hva som gjorde henne frisk. Veien for å bli frisk har vært lang, men med mye kjærlighet og hjelp fra familie, hundene og naturen har hun vunnet tilbake til livet. I dag ønsker hun å dele sine erfaringer med andre og kommer til å knytte noe av dette inn i Fjellivet AS. Fokus på god helse og godt liv er viktig del av Fjellivet.

 

Fotturer og sånn:

 

29 7

Noe av det beste vi liker er fotturer i den vakre naturen vi har. Det skaper energi og livsglede! Alle årstidene byr på sitt. Det er det som gjør Finnmark vakker. Vinteren kan være tøff, med kulde ned mot – 45 grader på innlandet. Det å ferdes i slikt klima gjør at man bør ha erfaring når man legger ut på tur. Hva skal man ha med seg og hva bør man ha på seg av klær. Vi har vært på lengre turer i krevende forhold. Det krever gode forberedelser.

 

49 

Foto: Dårlig vær

Kontrastene er store. Vinteren kan være nådeløs med snøstorm og stengte veier og fly som ikke kan lande. Mot en klar og kald vinternatt med himmelen full av vakkert nordlys.

 

30 

Foto: Nordlys

Sommeren igjen er meget vakker, med midnattssol og hvor det nesten ikke er forskjell på natt og dag.

 

12

 

Alle årstidene er vakre på hver sin måte. Vi har aktiviteter for alle årstidene, den ene avløser den andre. Spenningen og opplevelsene er noe man lager selv.

For oss er ikke langturene det viktigste, men det å være ute er like dyrebart og vakkert. Når man har vært gjennom en alvorlig hendelse i livet så får man et annet syn på hva som er viktig. Vi opplever at korte fotturer er en like stor opplevelse som en lang.

Vi er mye i naturen og med et åpent sinn kommer de beste opplevelsene mener vi.

Vi håper du/dere har hatt noe glede av å lese om Fjellivet AS. Vi håper at du/dere ønsker å være med oss på tur(er) etter hvert som vi legger de til.

Ønsker du å få følge oss på våre eventyr og opplevelser finner du oss på

 

fb art Facebookprofil: Fjellivet AS

 

Instagram Instagramkonto:  fjellivet.no

 

158

Fjelliv hilsen fra

Ann-Karin og Roy-Steve