22.06.17 : Treningsrommet, På rett kurs

 

1

(Noe av treningsutstyret som er på plass) 

Fjellivet har nådd en ny milepæl og vi er veldig glad å kunne fortelle at treningsrommet «På Rett kurs» endelig er innflyttingsklar og snart klar for bruk.

I Oktober 2013 ble det skrevet en lørdagsreportasje i Finnmark Dagblad om oss som het «Naturen ga styrke da hun trodde livet var slutt». En historie om kamp, fortvilelse, drøm og kjærlighet.

Hvor man griper håp i det kjæreste man har når det ser som mørkest ut.

Det var ikke bare naturen som ga styrke da Ann-Karin trodde livet var slutt, men naturen var en stor del av healing prosessen. Familien var den største støtten. Lørdagsreportasjen kan leses https://www.ifinnmark.no/nyheter/naturen-ga-styrke-da-hun-trodde-livet-var-slutt/s/1-30002-6908822 

 

Har du ikke helsen i behold, har du ingenting, da er du fattig. Det er vår livsfilosofi og vi føler at det kan vi si med erfaring. En tung erfaring som man skulle vært foruten. Vi kan ikke alltid velge vår retning i livet, vi kan prøve, men vi rår ikke over alt. Helsen kan man prøve å bevare så godt man kan og legge inn innsats, men dessverre kan vi ikke styre den. Noen blir hardt rammet av sykdom og noen går gjennom livet uten. Slik er det.

 

Det er litt over 4 år siden vi var i avisen med vår sterke historie. Der fortalte vi litt om vår forretningside. Det sto; Hun vil etablere en opplevelsesbedrift hvor friluftsliv og helse er grunnpilaren og hvor grønlandshundene hjemme i Brennelv utenfor Lakselv har en sentral rolle.   

 

Ja, nå er tiden her hvor vi med stor glede kan fortelle at Fjellivet utvider sitt tilbud. Det etterlengtede treningsrommet er på plass. Vi er i startgropen, men vi har allerede flyttet inn mye bra treningsutstyr og vi er kjempe fornøyd med resultatet. Naturopplevelsene er vi allerede i gang med og nå også helsedelen.

Gjennom livene våre har vi brukt naturen til avslapping/opplevelse/energi påfyll, men vi har også trent styrke hvor treningsutstyr blir brukt. Da Ann-Karin var syk i 2004 ble en kombinasjon av dette viktigere enn noen gang. Dagsformen styrte mye, men å ha tilgang til eget treningsutstyr når man ønsket det var med på at man kom seg fortere tilbake til hverdagen. Slik var det for oss. Det gjaldt ikke å gjøre mest mulig eller løfte mest mulig, men gjøre noen øvelser, det å komme i gang. Bygge seg opp litt for litt. Dette var en del av «oppskriften» vår og nå går det bra med Ann-Karin.

 

2

(Døra helt til høyre i bildet er inngangen til treningsrommet, På Rett Kurs. Fjellivets butikken helt til venstre)

 

Treningsrommet, På Rett Kurs, ligger i samme bygg som Fjellivet. Som sikkert mange vet leier vi også en stor garasje. Vi har tatt i bruk et stort areal av denne til et treningsrom.

Treningsrommet har også fått et navn som gjenspeiler hvordan livene våre har tatt vending.

Kamp for å overleve, stahet og en stor porsjon med omtanke og kjærlighet fra familie, venner og helsepersonell; vi har vært heldig.

Navnet «På rett kurs» er riktig for treningsrommet på Fjellivet.

Navnet passer bra for oss og vi er ganske sikker på at dette navnet passer for mange andre også.

Alt av treningsutstyr og inventar «På rett kurs» eies av Fjellivet. Treningsrommet er en del av bedriften Fjellivet AS.

 

Vi har selvsagt gjort oss noen tanker om hvordan vi ønsker at treningsrommet skal brukes.

På Fjellivet er alle velkommen!

Du trenger ikke å være syk eller ha et helseproblem for å bruke det. Kanskje dere er en gjeng på jobben som ønsker å leie det eller en vennegjeng som ønsker å trene sammen.

Treningsrommet kommer selvsagt til å benyttes av forskjellige aktiviteter innen helse som Fjellivet kommer ut med. Vi er allerede i gang med helsedelen i Fjellivet. Mange av dere husker «Den Rosa Turmarsjen» som ble gjennomført i Oktober i fjor. Den var vellykket og mange møtte opp og ga sitt bidrag til brystkreftforeningen. Vi kan informere om at i år blir det også et opplegg hvor all støtte går uavkortet til Rosa Sløyfe.

I første omgang blir treningsrommet leid ut etter avtale og det vil være mulig å leie det fra mandag- fredag 10-17. (Fjellivets åpningstider).

Treningsrommet er ikke klar for utleie ennå, da vi har mer utstyr som skal på plass. Vi kommer ut med mer informasjon om dette etterhvert.

 

I dag er en stor del av forretningsideen vår en realitet, men vi har fortsatt spennende prosjekter på gang. Vi er svært ydmyk og glade over det vi har klart å gjennomføre. Det har ikke vært en enkel vei. Ikke en krone har vi søkt i tilskudd. Alt ligger i hardt arbeid, planlegging og egne midler.   

Vi har fått sett og kjenne hvordan det kunne endt. Det å kunne være sammen og dele så mye er ingen selvfølge. Drømmen og målet vårt var å skape en felles arbeidsplass og gjerne skape noen arbeidsplasser for andre. Ikke bare en plattform for oss men også for andre. Friluftsbutikken på Fjellivet har nå et godt utvalg av turutstyr. Guiding/turopplevelsen er vi godt i gang med og vi har allerede hatt mange med oss på fine turopplevelser. Det er gledelig å kunne fortelle om treningsrommet som snart er klar for bruk.

 

Men viktigst av alt; Vi vet at Fjellivet hadde ikke bestått i dag hadde det ikke vært for alle dere kjære kunder som kommer innom oss og gir oss så mange gode tilbakemeldinger.

Dere er bare helt fantastiske! Tusen tusen takk!

 

Vi inviterer derfor til kaffe og kaker på Fjellivet (i morgen) fredag 23.06 og lørdag 24.06.

Fjellivets åpningstid i sommer er: Mandag- Fredag 10-17. Lørdag 10-14

 

Hjertelig Velkommen!

 

PS! Flere bilder/informasjon av treningsrommet blir etter hvert lagt ut på vår facebookside Fjellivet AS og instagramkonto Fjellivet.no

Følg oss gjerne.