17.07.2016:  Fra Lakselv til Nordkapp 71*10`21``

47

Etter lange dager på jobb og gjester var guidet inn på Finnmarksvidda og utallige timer i fjellet ventet nå en rolig biltur på oss denne flotte søndagen.  Været var perfekt med 18 grader og vind fra sør. På Magerøya fortalte de om flotte forhold.  I dag skulle Nordkapp få besøk av Fjellivet.

Hundene som er en stor del av familien kunne ikke være med. De fikk ekstra kos og stell før vi gjorde oss klare til å reise.

Sekken ble pakket litt annerledes enn det vi er vandt til. Det fristet igjen å ta turen til Knivsjelodden (Europas Nordligste punkt) men vi fant fort ut at fjellstøvlene skulle få hvile denne søndagen. Vi pakket oss i vei og viktigst av alt på denne turen var bankkortet.

Fra Lakselv kjører man nordover (selvsagt) på vestsiden av Porsangerfjorden. Det er ca 2,5 timers kjøretur fra Lakselv til Nordkapp. En strekning på ca 190 km.  

Det var så koselig å se alle folkene som hadde stoppet langs flotte Porsangerfjorden. Noen koste seg i campingstoler ved campingbilene, noen gikk i fjæra, og noen sto og fisket. Slik var det nesten hele veien utover. Båtene koste seg på fjorden. Det var sommer i Finnmark.

Turen gikk først til Gjesvær, deretter til Nordkapp. Som vanlig var det mye trafikk langs denne veien i begge retninger. Busser, campingbiler, personbiler og mange syklister. 

 

48

Foto: Gjesvær

50

51

Foto: Ruta utover til odden.

Parkeringsplassen til Knivsjelodden var full av biler, akkurat som sist da vi gikk den ruta.

Fjellskoa var parkert hjemme så det ble bare med titten denne gang, men kjente at det kriblet i beina etter å ta turen igjen. Det betyr bare en ting…….turen er flott og den frister igjen.

Sommeren 2013 tok vi turen til Knivsjelodden. Ruta er godt merket og stien er tydelig, men er til tider steinete. Den er på 9 km en vei. Noen bakker finnes selvsagt også. Når du kommer til sjøen er det berg som du må passere. Disse kan være litt glatte.

På odden er det en boks med bok klar for signering. Diplom kan man også få, men da må man ta kontakt med turistinfo nede i Honningsvåg. (Kan være endringer nå, så det må sjekkes ut).

Vi vandrer på så mange steder så for oss var det ikke viktig med diplom, men forstår at dette er spesielt hyggelig for de som kommer langveisfra.

52

Foto: 2013 På tur ut mot odden. 

53

Foto: Nydelig på odden. Nordkapp platået i bakgrunn. 2013.

54

Foto: Mektige fjell

55

Foto: Midnattsola. 

Fra parkeringsplassen for Knivskjellodden og til Nordkapp er det bare noen km.

På Nordkapp var det veldig flott som vanlig. Det krydde av turister rundt globusen.

56   

Bygget på Nordkapp er flott og bare det i seg selv er verdt er besøk mener vi. Stemningen er også god. Alle virker å være i godt humør. Her finner man folk fra mange land som har brukt lang tid på å komme seg hit. Det var vi vitne til når syklistene med oppakning parkerte utenfor bygningen. Endelig nådde de målet sitt.

Vi forstår gleden!

57

58

  • På Nordkapp finner man også Oscarstøtten. Det er en minnestein som ble reist av Kong Oscar II av unionen Norge/Sverige i 1873 for å markere unionens ytterste grense.
  • På Nordkapp viser også Panoramafilm. En film i 125* om de fire årstidene.
  • St.Johannes Kapell
  • Thailandsk museum
  • Restaurant Kompasset
  • Gavebutikk
  • Globusen. Et mounument som ble satt opp i 1977 og er blitt selve symbolet på Nordkapp
  • Pluss mye mer

Visste du forresten at Nordkapp har eget ”postkontor”?

-          Ja. Europas Nordligste ”Postkontor” med postnr. 9764. Er ”postkontoret” stengt får du hjelp i gavebutikken. Er du ute etter poststempel fra Nordkapp får du det automatisk når du poster kortene dine i en av de røde postkassene.

 

60

Foto: Knivsjelodden til høyre. 

Naturen og området rundt Nordkapp må beskyttes. De oppfordrer gjestene som besøker dette vakre stedet om å behandle naturen på samme måte som de gjerne vil finne den.

Det er også noe man bør tenke på overalt man ferdes i naturen. Ta vare på det vakre.

Etter besøket på Nordkapp var vi også innom Skarsvåg og Kamøyvær som er små vakre steder med hver sin sjarm. Deretter tok vi turen til Honningsvåg som er kommunesenteret på Magerøya. Siden restauranten (Kompasset på Nordkapp) stengte tidlig grunnet store grupper som var på tur inn bestemte vi oss for å ta en god middag i Honningsvåg. Vi dro på Corner som har Rica hotell som en av nærmeste naboene. Denne søndagskvelden var det nesten fullt her.  Det var kanskje ett og annet bord ledig. Menyen hadde et godt utvalg.

Takk for god mat Corner.

Og takk for flott natur, Magerøya. Dere har det vakkert med mange fristende vandreruter. Det å sitte og speide utover storhavet, fuglene som holder på med sitt og flere båter som er på tur inn og ut. Fjellsider som går rett ned i havet og det er grønt langt oppover. Vi har en mektig og vakker nabokommune mot nord! 

 

49