16.07.2017 :  Oppstart med #hjertevarme_fjellivetno

40

(Foto: En ettermiddagstur, løpetur til Aitorotto på Børselvfjellet. Ble noen stopp underveis da en av oss hadde kneproblemer. Som ble operert etterhvert)

Det er svært gledelig å kunne huke av en del til i den lille blå boka. Den lille boka vi har skrevet ned mange av våre ideer/ønsker/mål som vi har fått opp gjennom årene. Ideer og ønsker som vi svært gjerne vil gjennomføre og dele med andre. I løpet av August setter vi i gang.   

Vi ønsker å tilby et opplegg hvor vi tar deg med på fotturer i naturen, samtale og fysisk aktivitet alt på en og samme tur. Vi starter med 1 gang pr. uke og hver torsdag i 5 uker. Vi kommer også ut med flere turer i samme sjanger etter hvert og for andre som ønsker litt mer krevende turer. Turer som også er villmarksturer og hvor vi gir opplæring innen friluftsliv.

Vi er på forskjellige steder i livet. Noen har fått den verst tenkelige beskjeden i livet sitt, noen er midt opp i en alvorlig krise i livet og noen jobber seg ut av en krise i livet.

De fleste kjenner vår historie med sykdom og hvordan det har gått med oss. Du kan lese mer om oss her.

I en alder av 29 år (2004) fikk Ann-Karin brystkreft hvor behandlingen ble operasjon og etterfulgt med 6 tøffe cellegiftkurer. I 2009 ble hun igjen alvorlig syk hvor tykktarmen ble kraftig betent hvor resultatet ble 1.mnd på Unn og permanent utlagt tarm. Roy-Steve hjelpeløs på sidelinjen som ektefelle og ingen anelse om hvordan dette kunne gått. En ny vanskelig periode i livet vårt ventet. Det går bra med Ann-Karin i dag. 2 bryst mindre og permanent utlagt tarm (ilostomi) og et ekteskap med kjærligheten sterkere enn noen gang.

På vår vei og noen ganger har vi også kalt det en «oppskrift» hvor vi valgte å gjøre det som vi liker aller best med å fokusere på det som var positivt. Naturen og turer var allerede sterkt forankret i våre liv og vi valgte å være mer ute enn noen gang. Vi brukte naturen og fysisk aktivitet, hvor blant annet styrketrening var en del av hverdagen. Hvor god gammeldags kosthold (fast føde) også var med å styrke oss. Helsepersonell var en stor del av «teamet» vårt. Vi kaller det «teamet» vårt fordi vi følte at alle hadde et felles mål og det var å hjelpe. På hver sin kant hjalp de oss med å overleve.

Det er derfor med stor ydmykhet vi setter i gang vårt prosjekt #hjertevarme_fjellivetno

Prosjektet hjertevarme_fjellivetno passer for deg som sliter med;

·         Angst

·         Redd for å gå turer alene

·         Ønsker å komme i bedre form ved å bruke naturen

Vi gjør oppmerksom på at vi er ikke utdannet psykolog, lege/psykriater, fysioterapaut eller ernæringsfysiologer. Og vi ønsker ikke å ta deres oppgaver i våre hender. Målet vårt er å møte enkelt menneske, dele vår turglede og erfaringen av å være syk/pårørende. Gi motivasjon, mestringsfølelse og glede i hverdagen. Vi deler hva vi gjorde og fortsatt gjør for å leve så godt som vi kan. Vi ønsker heller å kalle oss for støttehjul og motivatorer.

Vår erfaring er at det er lettere å snakke med andre som har vært gjennom vanskelige opplevelser i livet.

Da vi fikk den alvorlige beskjeden i 2004 kom sjokket. Vi valgte å kjempe. Vi valgte å ikke bli bitre men heller bruke det tragiske til noe positivt. Livene våre ble endret i 2004. Hva som endret seg? Jo, holdningen og hjertet. For oss ble det et skille før og etter 2004.

Vi ønsker å dele vår erfaring innen villmarksliv, helse, kosthold og fysisk aktivitet.

 

#Hjertevarme_fjellivetno starter i løpet av August og er tenkt slik;

·         En kort turløype som er laget av oss, og i små grupper.

·         Vi gjør øvelser på oppsatte poster. Øvelsene blir gjort med strikk som vi låner ut.

·         Ingen dyr er tillatt med på disse gruppeturene.

·         Nye løyper på hver tur

·         Samtaler mens vi går og innlagte pauser

Passer opplegget for deg eller om du ønsker mer informasjon om opplegget vårt.

Kan du kontakte oss på

·         Friluftsbutikken, Fjellivet (åpningstider man- fredag 10-17)

·         Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

·         Telefon 46929177

Vennligst ikke skriv sensitiv informasjon om deg over mail.

Mer informasjon om #hjertevarme_fjellivetno kommer snart ut på vår webside og facebookside.